Emma Gustafsson hoppas många vill sjunga med i Voice.
Emma Gustafsson hoppas många vill sjunga med i Voice.

Det räcker att du tycker om att sjunga

körsång.

Drömmer du om att få sjunga i kör även om det känns knepigt att hitta tid för övning varje vecka? Då kan projektkören Voice vara det du söker!

12.2.2020 kl. 00:01

– Man behöver inte vara sångvan eller kunna läsa noter, det räcker med att man tycker om att sjunga, säger Emma Gustafsson som tillsammans med Niels Burgmann kommer att leda kören.

Hopp är temat för körens konserter, och Gustafsson säger att temat också syns i låtvalen. Kören kommer att öva in poplåtar och riktar sig till alla, oavsett kör- eller kyrkvana.

Genom konserterna kommer man även denna gång att samla in pengar till välgörande ändamål. Körmedlemmarna får gemensamt komma överens om vilket ändamål man vill stöda under den första övningen.

Ljuvligt att få sjunga med andra

Sara Lindström sjöng med i Voice-kören när den ordnades i Matteus församlings regi hösten 2018 och våren 2019. Hon hade sökt in till en annan kör som hade provsjungning, men inte blivit antagen till den. Då råkade hon få syn på Matteus Voice-körens annons på Facebook.

– Den passade mig hemskt bra. Man behövde inte binda sig för så lång tid och man behövde inte vara superduktig.

Sara Lindström tycker att det är ljuvligt att sjunga tillsammans med andra. Foto: Privat

Lindström berättar att hon inte varit aktiv i församlingen sedan hon blev konfirmerad, men att hon blev positivt överraskad av kören.

– Det var bra feelis och inte alldeles för religiösa låtar, inga psalmer.

Det bästa med kören var att få sjunga.

– Det är så sällan man får tillfälle till det. Jag njöt både av att få använda rösten och av att få sjunga med andra. Jag kan inte förklara varför, det är bara helt ljuvligt.

Att få sjunga, och att få göra det tillsammans med andra, är det viktigaste för henne – men hon har också varit med på konserterna.

– Det var roligt att min familj kom och lyssnade. De sa: Det är alltså sånt här du hållit på med när du varit här på söndagarna! Annars vet jag inte om jag njuter så mycket av att uppträda.

Nu när Voice uppstår i ny och utvidgad form tänker Sara Lindström delta igen.

– Det är bra att veta att det inte är så noga och krävande.

Emma Gustafsson hoppas att kören får många sångare och att de hittar en gemenskap med varandra under övningarna.

– Vi vill hitta glädjen i att samarbeta och få ihop folk för att göra något bra.

Fakta: Projektören Voice

Övningar sö 15.30–17.30 i Matteuskyrkan (Åbohusvägen 3).

Övningsdatum: 1.3, 15.3, 29.3, 5.4 och 19.4

Barnpassning ordnas under övningarna.

Erika Rönngård

val. Ett mänskligt misstag hade lett till ett systematiskt fel i uträkningen av resultatet i valet av lekmän till stiftsfullmäktige. Det här uppdagades på måndagen när valnämnden i Borgå stift skulle faställa valresultatet. Tre av de invalda byttes ut. 17.2.2020 kl. 19:10
Peter Lindbäck är Ålands representant i kyrkomötet.

kyrkomötesval. Det blir landshövdingen Peter Lindbäck som blir Ålands representant i kyrkomötet under åren 2020–2024. Det stod klart sedan de åländska rösterna räknats på måndagen. 17.2.2020 kl. 17:22

enkät. En källa till idéer, stöd och sakkunnig hjälp, tycker någon. Trögt och fjärmat från församlingarnas vardag, säger en annan. I Kyrkpressens enkät till kyrkoherdarna får en del av de funktioner Kyrkostyrelsen fyller gentemot församlingarna positiv respons medan andra möter skarp kritik. 17.2.2020 kl. 14:55
Församlingshemmet i Houtskär fungerar som tillfällig skola.

samarbete. Skola, dagis och församlingshem i samma byggnad? Det kan bli verklighet i Houtskär. 14.2.2020 kl. 15:46
Lucas Snellman, ledande sakkunnig inom kommunikation vid Kyrkans central för det svenska arbetet, anser att det blir intressant att se vem som kommer att driva vilka frågor bland de nya kyrkomötesombuden.

Valanalys. Väntat resultat i kyrkomötesvalet, anser Lucas Snellman. Den regionala spridningen är bra bland de invalda i Borgå stift, liksom bredden av kunnande. 14.2.2020 kl. 11:29

kyrkomötesval. De moderata konservativa och liberala – de som talar för att olika åsikter ska rymmas inom kyrkan och är redo att göra kompromisser – hade framgång i kyrkomötesvalet, konstaterar forskaren Veli-Matti Salminen. 13.2.2020 kl. 14:03
Köpcentret Iso Omena ligger nära till för Timo Soini, som bor i Ivisnäs i Esbo.

politiker. "Börja öva nu, för i himlen måste ni ändå komma överens." Det är Timo Soinis hälsning till sannfinländska politiker och finlandssvenska journalister. 13.2.2020 kl. 12:04
Bob van Rinj har grundat en stiftelse, Asia Care Foundation. Här hjälper han en 25-årig funktionhindrad kvinna och hennes mormor.

Thailand. Bob van Rijn hjälper fattiga i den thailändska djungeln – utan lön. Han missionerar inte, fast han är kristen. – Folk behöver först mat och kläder. 13.2.2020 kl. 12:00
Mötesbild från gamla stiftsfullmäktige. Det nya stiftsfullmäktige får många nyvalda medlemmar.

val. Till stiftsfullmäktige väljs 14 lekmannamedlemmar och sju prästmedlemmar. Dessa valdes in. 12.2.2020 kl. 18:02
Mia Anderssén-Löf och Ulla-Maj Wideroos är nya ombud i kyrkomötet.

val. Borgå stift har fått två helt nya kyrkomötesombud: Ulla-Maj Wideroos och Mia Anderssén-Löf. 12.2.2020 kl. 17:25
Slutet nått