Bloggarkiv

Äta tillsammans

Äta tillsammans

Januari 2015
Kyrkpressens matserie bjuder på mat för den som vill lyssna och umgås i stället för att prestera i köket. Matskribenterna är Bianca Holmberg och Rolf af Hällström.
Adväntrum

Adväntrum

November 2014
Thomas Lundin bloggar under adventstiden om något av det han gillar allra mest – julsånger. På julradion.fi kan du lyssna på kvalitativ julmusik utan reklamavbrott, dygnet runt.
Vårt dagliga bröd

Vårt dagliga bröd

Oktober 2014
Vårt dagliga bröd är en serie recept och tips på hur man får till olika sorters matbröd. Bianca Holmberg, Chribbe Aarnio, Gunnevi Winberg och Martin Nord turas om med att bjuda KP-läsarna på sina läckraste recept och bästa tips.
Maria Lindberg

Maria Lindberg

Maj 2013
Jag heter Maria och har fortfarande två hemstäder, Borgå och Helsingfors. Till mitt yrke är jag dövpräst. Jag försöker hitta de små guldkornen i vardagen. Bloggar om tron och livet här och nu, i stort och smått, glädje och bekymmer.
Laura Hellsten

Laura Hellsten

April 2013
Laura Hellsten är född och uppvuxen i Mariehamn. Hon bor i Åbo där hon nyligen ansökt om att få börja doktorera i teologi. Laura är 33 år och gift med Markus. De bor i kollektivet Ödmjukhetens palats, tillsammans med några nära vänner.
– Jag kommer att blogga om vårt nya hem och hoppas kunna inspirera och uppmuntra människor att våga ta steg för att uppfylla sina drömmar.
Ewert Gustafsson

Ewert Gustafsson

Mars 2013
Ålänningen och mariehamnaren Ewert Gustafsson är Kyrkpressens bloggare under mars månad. Han är en kyrklig mångsysslare som prövat på så gott som alla jobb en församling kan bjuda på. Senast på jobbet som predikobiträde i Brändö-Kumlinge.
– Jag har aldrig bloggat tidigare så det blir en helt ny utmaning för mig. Det blir väl både kortare funderingar och längre om allt möjligt. Det kan bli svårt att hålla en röd tråd tror jag. Det blir väl filosoferande på skärgårdsfärjan blandat med ensamhet i stormen på en klippa i havsbandet.
Stig Kankkonen

Stig Kankkonen

Februari 2013
Journalisten Stig Kankkonen gick i pension för några år sedan men politikern Stig Kankkonen har bara kommit i gång. Han sköter en mängd förtroendeuppdrag både inom kommunalpolitiken och inom kyrkopolitiken, dessutom bloggar han och skriver kolumner. I februari ska han blogga för Kyrkpressen.
– Det som fascinerat mig under hela min tid som journalist är att se på frågor på ett annat sätt än det som känns mer eller mindre självklart. Jag ska utgå från nyheter och när jag hittar ett intressant tema försöker jag reflektera över det under rubriken ”å andra sidan”.

Amanda Audas-Kass

Januari 2013
Jag är 29 år och just nu allra mest mamma eftersom jag är hemma med min son Arvid som är två månader. Till familjen hör också Ingrid, 4 år och min man Fredrik. Mitt jobb är att vara modersmålslärare i ett svenskt gymnasium i Helsingfors. Sedan är jag också prästfru, vilket nog är en ganska stor del av den jag är. På KP-bloggen kommer jag att ha ett tydligt tema: kvinnlighet och jämställdhet.
Jani Edström

Jani Edström

December 2012
Jag som gör bloggkalendern har levt drygt 50 år, är gift för andra gången, har fem barn och jobbar i Helsingfors. Hela mitt liv har jag bott i Finland. Dessutom har jag har fått resa en del och träffat människor mycket intressantare än mig själv. Jag betraktar mig som en sorts ekumenisk springpojke som rycker in där det behövs. Kallar mig också jazzpastorn och ser livet som en rad improvisationer kring ett givet tema.
Yvonne Terlinden

Yvonne Terlinden

November 2012
Yvonne Terlinden är teolog och psykoterapeut. Efter ett par månaders sabbatsledighet börjar hon jobba som familjerådgivare i Kyrkslätt i mitten av november. I bloggen bjuder hon på funderingar om människa och människoliv – sedda ur både allmänna perspektiv och lokalt, kariskt medelåldersperspektiv.
Mia och Ben Westerling

Mia och Ben Westerling

Oktober 2012
Mia och Ben Westerling är missionärer i Nepal, utsända via Finska Missionssällskapet. Efter flera år i Finland känns det ändå hemvant att vara tillbaka. Mia är informatör och koordinerar volontärarbetet och Ben är regionchef.
Patrick Tiainen

Patrick Tiainen

September 2012
Patrick Tiainen är en av vårens studenter från Karleby, och för tillfället är han i militären i Keuru. Följ med hans bloggande kring livet i det gröna och ett liv i Mästarens fotspår!
Camilla Pagliaroli

Camilla Pagliaroli

Maj 2012
Camilla Pagliaroli är uppvuxen i Österbotten men jobbet, livet och Gud förde henne ut i världen för drygt tio år sen. Nu njuter hon av ett långsammare familjeliv bland olivträd och vinrankor i Toscana.
Johan Eklöf

Johan Eklöf

April 2012
Johan Eklöf är i kaplan i Lappfjärd-Kristinestads församling. Han har också tidigare jobbat som matematiklärare, socialarbetare och journalist. Hans hobbyer är bl.a. digitalfotografering och HiFi.

Helena Salenius

Mars 2012
Helena Salenius är lärare i religion och psykologi, medlem i Matteus församling och nyinvald i stiftsfullmäktige i Borgå stift. Hon är också stolt men stundvis utmattad mamma till tre tonåringar.
Dan-Erik Sahlberg

Dan-Erik Sahlberg

Februari 2012
Dan-Erik Sahlberg är programchef på Sigtunastiftelsen och musiker. Han kommer att blogga om sådant som rör sig i gränslandet mellan tro, kultur och samhälle – sett genom sina svenska glasögon.
Mats Fontell

Mats Fontell

Januari 2012
Mats "Matte" Fontell är  ungdomsarbetare och trubadur från Borgå. Vid sidan av visdagboken skriver han gärna texter med olika längd och innehåll. Som månadsbloggare bjuder han på en bukett tankar som landat i vardagen.

Svante Lundgren

Svante Lundgren

December 2011
Svante Lundgren har nyligen skrivit en bok om de kristna i Mellanöstern. Själv bor han just nu i Yttre Hebriderna utanför Skottland. Därifrån bloggar han om smått och stort.
Anna Tikum

Anna Tikum

November 2011
Anna Tikum har nyligen flyttat med sin fem månader gamla dotter Ronya och sin man Bertrand till Senegal. Följ med den första tiden i ett nytt land.