Al Massira, en ny möjlighet

Kolumn.

Några av er har hört ordet Al Massira och funderat på vad det betyder och står för. Al Massira är ett mångsidigt videomaterial om biblisk tro.

14.10.2021 kl. 15:29

Det består av tretton videofilmer gjorda i Mellanöstern av tidigare muslimer som vill nå ut till sina landsmän. Filmerna har även mycket att lära oss här på våra breddgrader. Al Massira betyder vägen och handlar om vår livsvandring och de existentiella frågor vi alla ställs inför.

Första gången jag bekantade mig med Al Massira slogs jag av de många språken. Videorna finns just nu på över 30 olika språk, antingen med ljudfiler eller undertexter. Nya språk är hela tiden under bearbetning. Wow, vilka möjligheter det ger!

Efter en tid upptäckte jag dess djupa bibelkunskap. Varje gång jag ser de olika avsnitten upptäcker jag nya saker. Undervisningen lyfter upp sanningar som går genom hela Bibeln. Man tar reda på Guds allvisa plan för mänskligheten.

Al Massira gör som Jesus, när han förklarade skrifterna för Emmausvandrarna, med början hos Mose, patriarkerna, genom profeterna till uppfyllelsen i evangelierna om Messias. Där finns även avsnitt om den kristnes lidande och var man kan hitta styrkan under utmaningar i livet.

Al Massira är inget söndagsskolmaterial utan snarare för dig som vill fördjupa dig i kristen tro eller är nyfiken på Guds plan för mänskligheten.

Det finns cirka 550 utbildade gruppledare i Finland varav cirka 100 har arabiska som modersmål och cirka 60 svenska. I Jakobstad finns flera utbildade gruppledare som gärna vill leda grupper. Flera gruppundervisningar har hållits med våra nyfinländare i nejden. Ta kontakt med Jakobstads svenska församling om du är intresserad!

Marianne Sandström är diakonissa i Jakobstads svenska församling.

Marianne Sandström