Fredrik Kass är kyrkoherde i Kvevlax församling.
Fredrik Kass är kyrkoherde i Kvevlax församling.

En ny chans på skidorna

Påsk.

Fredrik Kass skriver om nya skidor och nya chanser.

31.3.2021 kl. 08:30

Vi har haft en fantastisk vinter i år. Vi har en fantastisk vinter fortfarande fastän våren börjar göra sig alltmer påmind.

Den här vintern kunde jag inte motstå frestelsen att köpa ett par nya skidor. Jag har haft ett lite ambivalent förhållande till skidåkning. Jag tror det kommer från lågstadietiden när jag skulle cykla till skolan med skidorna under armen eller på pakethållaren eller balanserande på cykelstyret. Skidor, stavar, cykel och pojke föll och jag har något minne av att skidorna kastades i diket någon gång på väg hem från skolan. Skidning var inte roligt.

Men nu har jag ändrat åsikt. Skidning är roligt! Men trots att man har köpt skidor är det ju ännu ett steg att ta sig ut i spåret. Men nu är det gjort, och det är så härligt. Att jag har ändrat åsikt om skidåkningen har till stor del att göra med de fina spår vi har här i Kvevlax. Ett stort tack till alla er som med många, många talkotimmar gjort det möjligt för oss att åka skidor.

Oberoende av om det handlar om vår fritid eller om det handlar om frågor som berör oss djupt i livet så är det viktigt för oss att få erfarenheten av att få en ny chans. Att få börja om på nytt. Påsken handlar om en ny början och nya chanser. Lärjungen Petrus som trodde att det var kört fick bli förlåten och upprättad av den uppståndne Jesus. Jesu möte med Petrus visar så tydligt på vad den kristna tron handlar om.

Jag önskar er alla en välsignad påsk!

Text: Fredrik Kass