Båtttidtabell, blogg och programinfo på lekholmen.fi och @lekholmen_insta
Båtttidtabell, blogg och programinfo på lekholmen.fi och @lekholmen_insta

Holmen Lekholmen är öppen för alla

lekholmen.

Ungdomsverksamhet, barnprogram, grillkväll och strandliv – Lekholmen är öppen för alla och vi bjuder på program också för dem som inte är på konfirmandläger.

14.6.2023 kl. 17:52
1. Bryggan

Många olika känslor har upplevts på bryggan, iver och förväntan, tvivel och fundersamhet då man kommer för första gången till holmen för konfirmandläger. Holmpersonalen möter alla båtar och tar hand om besökarna. Anmäl dig dagen före till holmtelefonen: 050-465 34 10.

2. Stenstranden

Stenstranden lär vara 2000 miljoner år gammal på basen av en undersökning som geologen Bo Johansson gjort. Lekholmen befinner sig på ett naturskyddsområde av många olika orsaker, men just på grund av vår stenstrand kommer folk långa vägar hit för att se den.

3. Solstugan

Ursprungligen var Solstugan en samlingsstuga för Sörnäs svenska församling, populärt för undervisning för att ingen störde uppe på berget. Idag är Solstugan holmbornas allmänna stuga där vi kopplar av, spelar videospel och pysslar bland annat. En “Holmbo” är någon som övernattar på holmen utan att vara med på läger. Att övernatta kostar 3 euro för ungdomar och 5 euro för vuxna (ifall du köper mat så ingår övernattningen i matpaketet). Anmäl dig till holmungdomsledarna före du kommer – kolla att det finns plats för dig!

4. Prästis

Som förr hette Ståhlbergska villan köptes år 1882 av ingen mindre än president Ståhlberg. Han köpte holmens alla hus och använde holmen som sitt sommarställe. Idag heter huset Prästgården “Prästis” och fungerar som en ledarstuga.

5. Kapellet

Fick sitt ursprung år 1958, själva bygget sköttes av endast två professionella byggare och ungdomarna fixade och slipade så mycket de hann med mellan varven. Genom fyra timmars arbete förtjänade man en måltid på holmen, och det blev lite av en tävling bland ungdomarna vem som jobbade mest. Idag är kapellet det stället där dagen inleds i form av morgonandakt och avslutas med kvällsandakt. Varje söndag är det möjligt att fira gudstjänst på Lekholmen och att äta tillsammans efter gudstjänsten. Anmäl dig till holmen dagen innan!

6. Kostis
Holmbor och dagsgäster får gärna använda vår kyl, frys och mikro som finns i holmboköket. Lekisgrillen får man också gärna använda, det är bara att säga till. Du kan också köpa mat i lägerköket ”Kostis”. I så fall betalar du för ett eller flera ”lägerdygn” och så får du äta alla måltider som serveras under det kommande dygnet. LÄGERDYGN (Övernattning+mat för ett dygn): Ungdom och studerande: 15 €, Vuxna: 20 €. Ett halvt dygn (1 varm måltid + morgonmål/kaffe/kvällsmål): 10 €

Barnens tisdag
Varje sommartisdag ordnar holmledarna barnprogram på Lekholmen. Det kan vara allt från pyssel och bakning till cirkusskola eller skattjakt runt holmen.
Välkommen hit och njut av sommaren!

Lekisonsdag

Varje onsdag inbjuder Lekholmen holmbor till kvällsmässa och grillfest. Start från Fiskehamnen 17.30 eller från Degerö 18.15, från Nordsjö 15.45 om man vill komma tidigare. Hemfärd från Lekholmen till Degerö 21.45.

Ordna utfärd

Grupper av olika slag är hjärtligt välkomna ut på utflykt, afterwork, teamdag till Lekholmen. Kontakta lekholmenonline@gmail.com eller ring holmpersonalen 050-465 34 10.
Det här är vår holme i ett nötskal, kom på utfärd för att ta reda på mera!

Text: Daniel Jakobsson, Nina Österholm
Illustration: Anu Ylä-Jussila