Tuomas Metsäranta är församlingspastor i Petrus församling.
Tuomas Metsäranta är församlingspastor i Petrus församling.

Den som inte förändras

FÖRÄNDRING.

"Det kändes som om hela livet förändrades på en gång. Men jag kände mig trygg för jag visste att någon som vet vad som händer och som har tagit hand om mig är med mig."

13.10.2021 kl. 06:00

Hösten är en vacker årstid. Trädens löv har varma och vackra färger, och de gröna färgerna i naturen har ännu inte försvunnit. Den friska höstluften piggar upp. Hösten är också en tid då saker förändras. Naturen gör sig redo inför en ny årstid och dagarna blir kortare.

En ny termin har också startat. Nya saker har börjat medan andra kanske har slutat och är bakom oss. Jag har också själv fått lite nya uppgifter och har just flyttat till en ny lägenhet. Vissa vänner har flyttat annanstans och vissa andra vänskapsrelationer har blivit djupare.

När saker har förändrats så har jag tänkt på Guds trofasthet, hur han har varit med när livet har förändrats.

Förändringar kan vara spännande och ibland kan det pirra i magen när man vet att något nytt börjar eller något förändras. Man vet ännu inte riktigt hur det kommer att gå och vad som kommer att hända.

Jag minns till exempel hur det var när jag för fyra år sedan flyttade till Helsingfors. Efter en liten väntetid fick jag ett nytt jobb och flyttade till en ny stad. Jag köpte en egen bil, hittade en ny lägenhet och fick nya vänner. Och jag började jobba på ett språk som inte är mitt modersmål.

Det kändes som om hela livet förändrades på en gång. Men jag kände mig trygg för jag visste att någon som vet vad som händer och som har tagit hand om mig är med mig. Jesus har gått vid min sida, och han är densamme varje dag. Vi kan lita på honom vad som än händer. Och när jag ser hur han har tagit hand om mig också under dessa år i Helsingfors så fylls mina tankar av tacksamhet.

Gud är trofast även om jag gör misstag och är syndig. På korset dog Jesus för mina synder, och därför kan jag veta att Gud är på min sida och kan leda mig genom allt.

Aposteln Paulus beskriver det här på ett vackert sätt i Romarbrevets åttonde kapitel. Han är viss om att ingenting kan skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre. Vi kan bara ta emot hans kärlek. Vi kan be att Gud skulle förlåta oss våra synder och ta hand om oss så att hans goda vilja får ske i våra liv.

Tuomas Metsäranta är församlingspastor i Petrus församling.

Tuomas Metsäranta