– Jag tror att alla kommer att trivas på familjelägret på Klippan, säger Annika Ekström, på bilden flankerad av två av sina barn. FOTO: PRIVAT
– Jag tror att alla kommer att trivas på familjelägret på Klippan, säger Annika Ekström, på bilden flankerad av två av sina barn. FOTO: PRIVAT

Välkommen på familjeläger!

malax.

Tid och samvaro är i fokus då Malax församling bjuder in till familjeläger på Klippan. Deltagarna kan se fram emot ett avkopplande veckoslut för alla generationer.

31.8.2023 kl. 15:21

I månadsskiftet september–oktober ordnar Malax församling ett familjeläger på Klippan i Munsala. Temat är ”Familjetid”. Det blir ett läger där man får koppla av, umgås och kanske testa på något nytt.

Ofta springer vi i våra ekorrhjul och har fullt upp med allt möjligt. Här får man varva ner, ta tid för familjen och för varandra, berättar Annika Ekström, tf barn- och ungdomsledare.

Lägret är tänkt för alla generationer och alla intresserade. Man behöver alltså inte nödvändigtvis ha en stor familj för att komma med.

– Någon har kanske behov av att komma ut i sällskap och delta i olika aktiviteter. Det passar jättebra också för dem. Kommer det någon äldre som kan vara en extramommo en stund, med extra händer och extra ögon, är det fint!

Familjelägret går av stapeln på lägerområdet Klippan i Munsala.

– Det är ett jättebra område med både närhet till stranden och till skogen. Det är lugnt och fridfullt.

Mångsidigt program utlovas

– Det blir ganska fritt så att man får välja mellan olika program. Jag tror att alla kommer att trivas, säger Annika Ekström.

Tanken är att det ska finnas något för alla grupper. De små får familjetid när föräldrarna kan koppla av från de vanliga vardagssysslorna och får gå till färdigdukat bord en hel helg.

– Ungdomarna får ungdomshäng med musik, spel, samvaro, och de vuxna får umgås med andra vuxna och familjen.

Alla detaljer är ännu inte fastslagna utan programmet kommer att utgå från deltagarnas behov.

– När vi ser hur många som kommer planerar vi mer noggrant.

En programpunkt som redan är inplanerad är lördag förmiddagens utevistelse. Då får man gå på promenad längs stranden eller i skogen tillsammans med familjen, tillsammans med andra eller helt själv.

På lördagskvällen bjuds det på lite livligare program, där alla får vara delaktiga.

– Det blir en typ av samling som riktar sig till hela familjen med lek och samvaro, andakt och musik.

Söndagens samling blir en familjegudstjänst.

Första gången

Familjelägret är ett nytt koncept i Malax församling.

– Vi har inte ordnat familjeläger tidigare, bekräftar Annika Ekström. Det blir spännande att se hur det utfaller!

En av hennes kolleger i församlingen, Kaisa Nyroos, har skrivit en sång som blir lägrets temasång.

– Den handlar om att det ibland känns jättejobbigt, men Gud vill vara med och vill vara nära just då. Och också när allt är på topp – då vill Gud vara med.

Lägret kan vara en bra möjlighet att stanna upp mitt i terminen.

– Vi är alla i olika livssituationer och olika lägen i livet, men vi behöver varandra, och vi behöver vara tillsammans. Vi kan hjälpa varandra bara med att träffas. Det finns alltid någon som behöver få träffa just dig!

Hur vill du att känslan ska vara när man åker hem efter lägret?

– Jag hoppas att man har lärt känna nya människor, fått uppleva något nytt och att man har fått koppla av. Att man har varit med om något positivt och roligt.

Familjelägret odrnas på lägerområdet Klippan i Munsala. FOTO: SLEF:s arkiv.

Familjeläger i Malax församling 29.9–1.10

Lägeravgift: 100 euro/familj. Vid behov kan man få hjälp med avgiften, liksom transporten.

Anmälan: senast onsdag 6.9 till Annika Ekström, tfn 040 681 3800, eller e-post: malax.forsamling@evl.fi. Kom ihåg att meddela eventuella specialdieter.

PIAN WISTBACKA