Matilda Enlund är med i ledarteamet på lärjungaskolan Transform.
Matilda Enlund är med i ledarteamet på lärjungaskolan Transform.

Anden gav en helt ny frihet

DEN HELIGE ANDE.

Matilda Enlund skriver om att upptäcka nya dimensioner av den Helige Ande.

11.5.2022 kl. 06:00

JAG HAR ganska nyligen fyllt 25. Det känns som en milstolpe. Man är liksom tillräckligt gammal men fortfarande ung. Samtidigt känns det som en ålder då jag blir ställd inför mitt hittills levda liv och behöver plocka isär och kanske omdefiniera vissa saker. Vem är jag och vem vill jag bli? Vad är riktningen i mitt liv? Vad tar jag med mig och vad vill jag lämna?

INFÖR MIN födelsedag reflekterade jag över det gångna året, som för mig har varit väldigt händelserikt på både ett inre och ett yttre plan. En av mina viktigaste insikter lyder så här: ”Den Helige Andes verklighet är påtaglig, kraftfull och frigörande.” För mig blev detta en realitet denna vinter, när jag fick uppleva Den Helige Andes närvaro på nya sätt som var kraftfullare än någonsin tidigare. Min kropp skälvde, jag blev varm inuti och min själ och ande lyfte. Det kändes som liv, som att bli fri.

VÅR ANDE är skapt för att möta Gud. Och det kan se ut på väldigt olika sätt, men den gemensamma nämnaren är frihet. ”Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet” (2 Kor 3:17). Detta bibelord fick en helt ny betydelse för mig. Jag insåg att jag trodde jag hade vetat vad Jesus menar med frihet. Men när Den Helige Ande fick fylla mig upplevde jag en helt ny frihet. Min själ blev så lätt när rädslor, lögner, missmod fick ge vika och det bara var Jesus och jag. Jesus som fick komma in med sin kärlek, sin sanning, sin frihet, sitt liv.

MÖTET MED Den Helige Ande öppnade upp en ny dimension i vad livet med Jesus egentligen handlar om. Vi var aldrig tänkta att leva i egen kraft. Den Helige Ande var alltid tänkt att utgöra en del av livet som Jesu lärjunge. På samma sätt som vi kan känna Fadern och Sonen kan vi också känna Den Helige Anden. Han är Hjälparen. Vår vän. Tröstaren. Kraft. Han är sanningens och uppenbarelsens Ande. Och Han pekar ständigt på Jesus och gör honom levande i oss.

SÅ DET jag vet om riktningen för mitt liv vid det här laget, är att jag vill bli en kraftfull kvinna i Guds rike, fylld av Den Helige Andes kraft, ledning, inspiration och glädje för att få bli till kärlek för vår brustna värld och göra allt det som Han har kallat mig till.

Matilda Enlund är med i ledarteamet på lärjungaskolan Transform.

Matilda Enlund