Mari Johnson jobbar som diakoniarbetare i Matteus församling.
Mari Johnson jobbar som diakoniarbetare i Matteus församling.

Till mitt yngre jag

framtid.

Mari Johnson skriver tröstande, uppmuntrande ord till sitt tonåriga jag.

2.3.2022 kl. 06:00

I DECEMBER hörde jag Benjamin Ingrossos nya jullåt En dag när du blir stor och förutom att låten är en typiskt julig smörballad, som brukar åka in på min spellista, väckte den en tanke om mitt yngre jag. Eller rättare sagt, mitt tonåriga, 18-åriga jag med icke diagnostiserad depression, sömnproblem och ångest. Ingrossos text satte ord på det jag skulle vilja berätta till mitt yngre jag om jag kunde.

Kära du, jag vet att du gråter

Att det är svårt att känna tro

När allt är kallt och mörkt

och man är svag

Men du, så kommer det inte alltid va

JAG SKULLE tillägga att allt inte kommer att bli som du tänkt. Personen du alltid trodde skulle vara där; ni kommer gå skilda vägar och det kommer att göra så ont att det känns som om du vill dö, men du kommer att klara dig. Du har vänner som kommer att trösta, kollegor som kommer att förstå och familj som kommer att stödja dig. Allt det viktigaste du inte kunde uppskatta vid 18 år kommer att finnas kvar.

DET ÄR okej att du inte vet vad du vill bli professionellt även om det verkar som att alla klasskompisar har en plan. Det gör inget att du tar lite extra tid på dig att göra klart gymnasiet, du kommer ändå att få studera vidare, i en skola och i en utbildning som känns som din grej. Jag skulle berätta att det inte kommer att vara en- da gången du känner dig liten.

DET KOMMER fler uppförsbackar i livet, du kommer inte att vara glad med dig själv alla dagar. Men du kommer att hitta en plats som du gjort helt till din på egen hand, du kommer att känna en tro som stadigt kommer bära dig alla de dagar då det känns som värst. Du kommer finna vänner och familj du kan räkna med till din tids slut. Du kommer också lyssna på förvånansvärt mycket countrymusik.

MEST AV allt vill jag påminna mitt yngre jag och mig själv och du som läser att du är älskad och att det finns hopp. Det kommer kanske inte att bli som du tänkt dig men det betyder inte att det inte kommer att bli bra.

Mari Johnson jobbar som diakoniarbetare i Matteus församling.

Mari Johnson