Evelina Sundvik är med och leder lärjungaskolan Transform.
Evelina Sundvik är med och leder lärjungaskolan Transform.

Emmanuel – Gud med oss

VÄNTAN PÅ JULEN.

Kanske har julens verkliga budskap något att berätta för oss igen, även om vi många gånger tidigare hört det. Inte något nytt budskap men något vi i år skulle få låta sjunka ner på djupet i våra hjärtan.

24.11.2021 kl. 06:00

Förra året gick jag lärjungaskolan Transform i Petrus Församling. Under året upplevde jag att jag bland annat fick befästa enkla sanningar jag redan visste från tidigare och låta det slå rot i mitt hjärta. Det är så ofta vi har en massa kunskap om Gud utan att på riktigt låta det forma oss från insidan. Det blir även till välsignelse för andra när den naturliga responsen är att det flödar ut i våra handlingar. Vi vill ge vidare av det vi själva har fått.

Personligen blev jag ofta påmind om hur Gud ständigt är närvarande. Han ser mig. Och när jag vet att Gud är nära mig har jag även lättare att finnas till för andra. Ibland har jag blivit förvånad över hur han svarat på en bön eller tanke fast mitt utgångsläge nog från första början varit att han lyssnar. Det blir så mäktigt liksom att inse att den Gud jag läser om i Bibeln, mitt i min vardag, vill ha en nära relation till mig och bryr sig om inte bara de stora detaljerna utan även de små. Å andra sidan väldigt svårt att begripa.

Kanske har då julens verkliga budskap något att berätta för oss igen, även om vi många gånger tidigare hört det. Inte något nytt budskap men något vi i år skulle få låta sjunka ner på djupet i våra hjärtan. Ett av Guds namn som ofta nämns i till exempel julsånger är Emmanuel, vilket betyder “Gud med oss”. Han är med oss och för oss. Har den sanningen fått slå rot i ditt hjärta? Och vad betyder det?

Jag tycker även det är fint hur det går djupare än allt annat mysigt vi kan uppleva med julen. Det är ju så många som inte har samma möjligheter att fira med nära familj och vänner eller som aldrig upplevt ens en trevlig jul. Tänk att Gud kom oss nära genom Jesus och längtar efter gemenskap med oss, det är den största gåvan vi någonsin fått och är den enda gåvan som inte kan tas ifrån oss. Det om något är värt att glädjas över!

Till sist vill jag ännu lämna dig med ett låttips av Chris Tomlin: “Emmanuel God With Us” och uppmuntra till reflektion. Jag tror det är bra att stanna upp och reflektera ibland för att kunna glädjas över det man har. Trevlig advent!

Evelina Sundvik är med och leder lärjungaskolan Transform.

Evelina Sundvik