Församlingarna i Replot och Korsholm ordnade en gemensam resa för ungdomar till Örnsköldsvik.
Församlingarna i Replot och Korsholm ordnade en gemensam resa för ungdomar till Örnsköldsvik.

På gång i ungdomsarbetet i Korsholm och Replot

korsholm.

En nyanställd ungdomsarbetsledare och en gemensam resa till Örnsköldsvik har satt fart på ungdomsarbetet för den här terminen i Korsholm och Replot.

14.9.2022 kl. 14:24

Anna Villför är 18 år gammal. I somras började hon jobba i Korsholms svenska församling som ungdoms-
arbetsledare.

Vad har du gjort tidigare och vad gör du helst på din fritid?

– Läsåret 21–22 var jag utbytesstuderande i Texas. Där fick jag möjligheten att träffa massor av underbara människor och stortrivdes. På fritiden reser jag gärna och älskar att upptäcka nya saker och träffa nya människor.

Vad ser du fram emot i höst?

– Hittills har jag trivts otroligt bra med mitt jobb och är väldigt spänd på allt roligt vi kommer att hitta på i höst.

– Vi har en nystartad grupp med ungdomar där vi tillsammans hjälps åt att skapa videomaterial. Jag har ett stort intresse för att ta bilder och skapa videor, därför är jag väldigt glad att jag även får göra det tillsammans med andra och som en del av mitt arbete.

– Vi har haft en mycket rolig sommar med två lyckade läger och många fina minnen. Ja hoppas att vi får ha minst lika roligt denna höst.

Anna Villför är nyanställd ungdomsarbetsledare i Korsholm. Foto: Privat

Ungdomsarbetet mot nya höjder – 280 m.ö.h.

Korsholms och Replots församlingar ordnade en resa i augusti för ungdomar till Örnsköldsvik i Sverige.

– Vi bodde på Dekarsögården som finns cirka 15 km utanför Örnsköldsvik. Målsättningen med resan var att skapa gemenskap, upprätthålla kontakt till ungdomarna och inspirera dem att vara med i verksamheten, säger ungdomsarbetsledare Robert Kronqvist i Replot.

Robert Kronqvist är ungdomsarbetsledare i Replot. Foto: Privat

Resedeltagarna fick uppleva Höga kustens natur och de åkte upp till Skuleberget med dess fantastiska vyer.

– På lägret hade vi delvis valbar utbildning där vi filmade, diskuterade, spelade fotboll, lärde ungdomar ha hand om lekar och musicerade. Ungdomarna på lägret gav positiv feedback om maten och programmet och flera önskade att det ordnas fler liknande läger framöver.

Skuleberget bjöd på fina vyer. Foto: Privat

Under lägret diskuterade också Korsholms och Replots ungdomsledare hur de i framtiden kunde ordna någon gemensam samling under året.

– Om ungdomar från Replot, Korsholm, Kvevlax och Solf kunde träffas någon gång under året kunde det vara bra för gemenskapen mellan olika församlingar. Det kunde också hjälpa ungdomarna att skapa nya kontakter, säger Kronqvist.

Höstens program i Korsholm

  • Öppet hus ”Tjaueli” blir det för tonåringar i ungdomsgården bredvid kyrkan i Gamla Vasa. Torsdagar under september månad, kl. 18–20.30. Fri samvaro, smått o gott! Välkommen!
  • Kom med och skapa material för sociala medier! Vi fotar och filmar. Vi har en samling för intresserade tonåringar tisdag 20.9 kl. 15.15–16.30 i Smedsby församlingsgård, Niklasvägen 3.
  • Hjälpledarutbildningen är i gång, kontakta ungdomsarbetsledaren om du ännu vill hoppa med i gruppen, vi har 17 st i utbildningen i år.
  • Garden party ordnas för tonåringar – torsdag 13.10 kl. 18-20.30 vid ungdomsgården i Gamla Vasa, bredvid kyrkan. Är du konfirmand, ta med ”kyrkogångsboken”. Musik, samvaro, lekar&tävlingar, ätbart. Anmäl dig dagen före med SMS till 0400 706 576.

Höstens program i Replot

  • ”Fredagsöppet” kommer vi att ha under hösten för ungdomar i högstadieåldern med början 7.10 kl. 19–21.30. Under kvällen kan man spela olika spel, pröva på att spela olika instrument eller bara vara med kompisar.
  • Ungdomsträffar kommer vi att fortsätta med under hösten och de ordnas cirka en gång i månaden. Första gången infaller på tisdag 11.10 och onsdag 12.10 kl. 15.40–17 och är tänkt i första hand för ungdomar i konfirmandåldern och för hjälpledare.
  • Hjälpledarutbildningen fortsätter i mitten av september och det går ännu att komma med i utbildningen. Ta kontakt med ungdomsarbetsledaren!
  • Den övriga verksamheten för barn och ungdomar i Replot församling är junior i Björkö som börjar i september och hålls på tisdagar i Björkögården kl. 18.30–19.30.
  • En bakkurs som är tänkt för åk 4–6 börjar 21.9 kl. 18-19.15 i Replot församlingshem.
  • Olika bollspel och lekar för åk 4–6 börjar måndagen 19.9 kl. 16–17 i Vallgrunds skola.
Text och foton: Anställda i Korsholm och Replot